joi, 24 martie 2016

Adunarea ordinară a Protopopiatului Călărași

    Cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporenijoi, 24 martie 2016, în incinta Paraclisului „Icoana Maicii Domnului, Grabnică Ascultătoare” din orașul Călăraşi, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a circumscripţiei Călăraşi. Adunarea a fostprezidată de Protopopul raionului Călărași, Protoiereul Grigorie DODON.
     În cadrul Adunării Generale Anuale, a preoților din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, s-a luat decizia, ca anul 2016 în cuprinsul Episcopiei noastre, să fie numit ,,SFÂNTA SCRIPTURĂ – DE LA CITIRE LA FAPTE”. Potrivit deciziei Adunării Eparhiale Generale, din ciclul de activităţi al programului pastoral-misionar de lucru pentru acest an fac parte un număr de teme care trbuie puse în dezbateri la adunările protopopiatelor. Cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la fiecarea adunare ordinară a protopopiatului, cîte un preot numit de Preasfinţia Sa, să susţină un seminar pe o temă numită de Ierarh.

    De această dată Protoiereul Petru CALIGA, parohul bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din orașul Călărași, a susţinut un seminar cu tema ,,Folosul citirii Sfintei Scripturi în viziunea Sfîntului Ioan Gură de Aur”, după care au urmat diferite discuţii cu întrebări şi răspunsuri despre tema dată. Preoţii au rămas foarte mulţumiţi că se discută aşa teme cu dezbateri în cadrul adunărilor. Următorul seminar va fi susţinut de Protoiereul Grigore DODON, parohul bisericii „Minunea Sf. Arh. Mihail” din satul Vărzăreștii- Noi, raionul Călărași, cu tema: ,, Sfînta Scriptură în cultul ortodox.
    Parintele blagocin a a îndemnat preoții din protopopiat să participe împreună cu Tinerii din parohii la marșul pentru viață din 26 martie, ora 13.00, din or. Călărași.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu