marți, 1 octombrie 2019

Adunarea Ordinară a Protopopiatului Călărași.




  Luni 30 septembrie 2019 , cu binecuvântarea Preasfințitului Petru , în incinta Paraclisului „ Icoana Maicii Domnului, Grabnică Ascultătoare”  din orașul Călărași, s-a desfășurat adunarea ordinară și darea de seamă a circumscripției Călărași.

    Adunarea a fost prezidată de Protopopul raionului Călărași,  Protoiereul Grigore DODON.  La începutul  adunării , Protopopul a felicitat preoții cu sărbătoarea  „Sfintelor Mucenițe Vera , Nadejda , Liubovi și mama lor Sofia ” , lămurind importanța și însemnătatea acestei sărbători . Totodată părintele a reamintit că pe data de 20 octombrie sărbătorim „Icoana Maicii Domnului de la Hârboveț” îndemnând preoții să meargă cu credincioșii din parohie la mănăstirea Hârboveț , pentru a o cinsti pe Maica Domnului. Părintele Protopop a anunțat preoții că pe data de 31 octombrie 2019 cu binecuvântarea Preasfințitului Petru , se va desfășura un eveniment , dedicat  tinerilor cu tema : „TÂNĂRUL CREȘTIN ȘI PROVOCĂRILE LUMII CONTEMPORANE”.
    În cadrul adunării sa dat citire temei prezentate de Protoiereul Boris STRATAN parohul bisericii „Cuvioasa Parascheva” din satul Nișcani r-ul Călărași. Tema: „Cât de des trebuie și pot să se împărtășească credincioșii? Cât timp trebuie să postim înainte de primirea Sfintei Împărtășanii? Se poate administra Taina Sfintei Împărtășanii fără cea a Spovedaniei? Se poate da Sfânta Împărtășanie tuturor credincioșilor care iau parte la Sfânta Liturghie.”
     La sfârșitul adunării toți preoții au primit ziarele și au dat darea de seamă pe luna septembrie.




  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu