vineri, 24 martie 2017

În s. Bravicea, r-nul Călărași a fost organizat seminarul cu întrebări şi răspunsuri pe tematică jurisdicțională

În data de 23 martie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în Parohia din s. Bravicea, r-nul Călărași a fost organizat seminarul cu întrebări şi răspunsuri pe tematică jurisdicțională.


Evenimentul a fost prezidat de către colaboratori ai Departamentului Juridic al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Dna. Elena Bâtcă și Iuliana Curecheru.


Dna. Elena Bâtcă, în alocațiunea sa, a dezvoltat pe larg tema ”Educația sexuală în școală” cu prezentarea unui filmuleț care ilustrează decurgerea programului pilot în două instituții școlare, arătând aspectele pozitive, dar și cele negative, ascunse după cuvinte și expresii frumoase.


Dra. Iuliana Curecheru a desfășurat tema relațiilor interministeriale între Ministerele Sănătății și Educației privind necesitatea vaccinării copiilor.


Parohul local, protoiereul Rostislav Țâmbal, prin povețele sale moral-spirituale de mare actualitate pentru apărarea și promovarea fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale, a ținut să ajungă la cugetul și inima numeroasei auditorii.În final, după ce vorbitorii au răspuns la toate întrebările Bravicenilor, preotul Rostislav a ținut să mulțumească din partea parohiei, tuturor pentru prezență și îndeosebi oaspeților pentru oboseală de a organiza astfel de întâlniri utile pentru societatea contemporană.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu