luni, 8 iulie 2019

Adunarea Ordinară a Protopopiatului Călărași.

     Luni 8 iulie 2019,   cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în incinta Paraclisului „ Icoana Maicii Domnului, Grabnică Ascultătoare”  din orașul Călărași, s-a desfășurat adunarea ordinară, mărturisirea și darea de seamă  a circumscripției Călărași.
    Adunarea a fost prezidată
de Protopopul raionului Călărași,  Protoiereul Grigore DODON. În cadrul adunării s-a dat citire temelor prezentate de preoții:
   Preot. Oleg CELMEA, s. Peticeni „Este bine și folositor să-i oprim pe credincioși de la Sfânta Împărtășanie pe o perioadă mai lungă? Este mai mare și mai folositoare Sfânta Împărtășanie din Joia Patimilor decât cea de la alte sărbători? Este voie să se sărute icoanele sau alte obiecte sfințite, ca și mâina preotului după primirea Sfintei Împărtășanii? Sunt îngăduite de Biserică deshumarea și reânhumarea osemintelor? Ce slujbe se săvârșesc cu această ocazie.”
    Preot. Eagen PRICIEPA, s. Vătămăneasa „ Ce simbolizează părticelele care se scot la proscomedie și care este menirea lor.”  
   Prot. Oleg ISTRATI, s. Bahmut „De ce este necesar de botezat copii la scurt timp după naștere și dacă se poate repeta slujba Tainei Sfăntuli Botez? Poate mama să participe la Taina Botezului?
     După discurs toţi preoţii au primit Taina Sfintei Mărturisiri. După mărturisire toţi preoţii au dat darea de seamă pe luna iunie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu